Of u tot de groep daklozen behoort of (nog) niet, u kunt zijn aangewezen op de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Volksvertegenwoordiging die namens u bevoegdheid verstrekt aan dienstverleners, moet erop kunnen vertrouwen dat deze dienst van goede kwaliteit is. Daarom is behalve de Wet ook Beleid geformuleerd.

Uw gemeente is integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit van de maatschappelijke ondersteuning en voor het toezicht daarop.

Kwaliteitsbeleid in de Wmo

Wat dit concreet inhoud: schiet de overheid tekort in het omzetten van de richtlijnen en de dienstverlener wordt daarmee geconfronteerd, nadat de gemeente (of een functionaris daarvan) de aanbesteding goedkeurt, dan heeft deze aangaande het Europees recht de verplichting de bepalingen van de richtlijn te volgen.

In de praktijk schiet de dienstverlener tekort en verzint z’n eigen regels. In Rotterdam is het zo erg dat zelfs de rechter niet (meer) weet waaraan deze moet voldoen. Resultaat: dienstverlener vult z’n zakken, de overheid heeft een verliespost en het leven van de burger ligt in puin!

Onder deze VERNIETIGING VAN SOCIAAL KAPITAAL lijden veel mensen: ouders, maar ook kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *